Blog

subheader subheader subheader
Consequatur Omnis Adipisci
19 Mar, 2022

Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma daha estetik ve sıcak bir ifade için uygulanabilecek en basit yaklaşımlardan biridir. Dişlerinizin şekli ve dudağınızla uyumu ideal fakat rengi koyu ise uygun ilaçlar kullanılarak kısa sürede doğal dişlerinizin rengi açılabilir. Beyazlatma, doğru ilaçlar seçilerek diş hekimi kontrolünde yapıldığında dişlerinize zararı olmayan bir uygulamadır.

Ev Tipi Beyazlatma: Diş hekimi tarafından hastaya özel bir beyazlatma plağı hazırlanır. Bu plakla birlikte, beyazlatıcı ilaçların dişlere uygulanmasıyla dişlerin rengi 2-3 ton açılabilir.

Ofis Tipi Beyazlatma: Hasta koltuğunda yarım saat içinde kuvvetli ışık kaynaklarıyla veya kendiliğinden etki eden ilaçlarla 2-3 seansta uygulanan bu profesyonel sistem, sizi bembeyaz dişlere kavuşturur. Amerika”‘da yapılan klinik araştırmalarla da güvenilirliği kanıtlanan sistem, diş minesine ve dolgulara zarar vermez.

Kanal Tedavisi Görmüş Dişlerde Beyazlatma: Kanal tedavisi görmüş dişlerin bir süre sonra rengi koyulaşmaya başlar. Dişin içine gerekli ilaçlar konularak diş geçici dolgu ile kapatılır. 2-3 gün aralıklarla kontrol edilerek dişin rengi diğer dişlerle aynı renge gelene kadar birkaç seans tekrar edilebilir. İstenilen renge ulaşıldıktan sonra dişe kalıcı dolgu uygulanarak tedavi tamamlanmış olur.

Porselen Laminalar

Porselen laminalar, dişlerin ön yüzeylerine bonding denilen bir sistemle yapıştırılan ve renkleşmeye karşı dirençli çok ince porselen yapraklardır. Bu prosedür takma tırnak gibidir. Kalınlıkları bir lensin kalınlığından daha fazla değildir ve diş yüzeyinden çok az aşındırma yapıldığı için konservatif ve zararsız bir işlemdir. Ayrıca yapıldıktan sonra kahve, çay ve hatta sigara renkleşmelerine karşı yüksek direnç gösterir ve tekrar renkleşmez. Porselen laminalar ile dişler arasındaki boşluklar kapatılabilir, boyları uzatılıp yeniden şekil verilebilir, kırık çatlak, kötü formlu ve ileri derecede renkleşmiş dişler güzel bir görünüme kavuşturulabilir. Ayrıca diş rengini beğenmeyen kalıcı beyazlık isteyenlerde, gülüşünü beğenmeyen hastalarda gülüş tasarımı amacıyla, antibiyotik nedeniyle renkleşmiş dişlerde, hafif çarpık dişlerin düzeltilmesinde, ileri derecede olmamak kaydıyla ortodonti tedavi gerektiren çapraşıklıklar birkaç seansta düzeltilebilir. İlk seansta dişlere herhangi bir preparasyon yapılmadan dişlerinizin ölçüsü alınır. Bir sonraki ziyaretinizde, yapılacak olan dişlerinizin maketleri hazırlanmış olur ve bu aşamada maketler ağzınızda denenerek uygun olup olmadığına karar verilir. Dişinizin ön ve kesici yüzeyinden çoğu zaman 1 milimetreden az mine dokusu kaldırılıp, dişinizden ölçü alınır. Bu ölçü yardımı ile dişinize uygun, gülüşünüzü tamamlayacak, neredeyse yaprak kalınlığında, uygun renkte porselen laminalar yapılır ve uygun görülürse yapıştırılır.

Diş Beyazlatma İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Işıl ışıl parlayan, bembeyaz dişler sadece sağlıklı bir gülümsemenin değil, insanın kendine olan güveninin de altını çizen en büyük araçlardan biri! Neyse ki günümüzde, diş renginden mutlu olmadığı için gülmeyi unutanlar, estetik diş hekimliğinin pratik uygulamaları sayesinde keyifle gülümseyebiliyorlar. Her insan doğuştan gelen bir diş rengine sahip. Ancak herkesin tek bir isteği var: ‘Beyaz,daha da beyaz!’ dişlere sahip olmak! Bu konuda imdadımıza yeni malzemeler ve uygulama teknikleri yetişiyor.

Diş Beyazlatma Bir İhtiyaç Mı Yoksa Kozmetik Bir İşlem Mi?

Diş beyazlatma işlemi (bleaching), diş taşı temizliğinden sonra uyguladığımız ve dişi kendi doğal rengine kavuşturan polisaj yönteminden farklı olarak dişin ağartılması işlemi. Bu beyazlatma işlemi esnasında dişin rengi, orijinal renge göre birkaç ton açılıyor. Beyazlatma işlemi, her zaman kozmetik nedenlerle uygulanmıyor; diş yapısından kaynaklı renk bozukluklarının (erken yaşta fazla antibiyotik kullanımı, aşırı flora maruz kalma gibi…) düzeltilmesinde de tercih edilen bir yöntem. Diş Beyazlatma Uygulaması Nasıl Yapılıyor? Seans sayısı dişteki renklenmeye bağlı olarak 2-3 seans arasında değişiklik gösteriyor. İşlem öncesi diş etleri zarar görmesin diyesürülen koruyucunun ardından dişlere beyazlatıcı jel uygulanıyor. Bu uygulama 15 dakikalık periyotlarla üçer defa yapılıyor. Seanslar sonrası dişlerde hassasiyet meydana gelebiliyor. Bu durumda hassasiyet giderici macunların kullanımı sorunu kısa sürede ortadan kaldırıyor.

Seanslar Öncesinde, Arasında ve Sonrasında Dişlere Özel Bir Bakım Gerekiyor Mu?

İşlem öncesi hastaya öncelikle profesyonel olarak diş bakımı yapılıyor, diş taşları temizleniyor ve diş, bir pat aracılığıyla parlatılıyor. Her seans öncesi ve son seansın bitiminde hastanın fotoğrafları çekiliyor ve renk tespiti yapılıyor. Seanslar arasında hastanın, renklendirici gıda ve içecekleri tüketmemesi (kırmızı şarap, safranlı yemekler, salçalı yemekler, portakal suyu, kola gibi) gerekiyor. Sigara kullananların mümkünse seanslar arasında sigara tüketimini en aza indirmesi gerekmektedir. Uygulanan bu yöntemin dişlere herhangi bir zararı olmuyor.

Uygulamanın ardından elde edilen beyazlık, kişinin diş renklenmesinin kaynağına ve diş yapısına göre değişiklik göstermekle birlikte çok iyi sonuç veriyor. Beyazlatılan Dişler Bu Rengi Ne Kadar Süreyle Koruyabiliyor? Kalıcılık süresi kişinin diş yüzeyinin pürüzsüz olup olmamasına, tükürük yapısına, çay, kahve ve sigara tüketimine, dişlerine özen gösterip göstermemesine bağlı olarak değişiklik gösterse de yaklaşık 2-3 yıl sürüyor.

Diş Beyazlatma Uygulaması Sadece Muayenehane Ortamında Mı Yapılabiliyor?

Dişleri beyazlatmak için farklı yöntemler var. Birincisi diş doktoru yardımıyla profesyonel beyazlatma, diğeri ise evde doktorunuzun önerisi doğrultusunda uygulanan ev beyazlatma sistemi. Evde uygulanan beyazlatmalar hem uzun süre sürmesi hemde sonuçlarının çok gözle görünür olamaması nedeniyle biz diş hekimleri tarafından önerilmez. Ancak maliyeti bizim yapacağımız beyazlatmaya oranla daha ucuz olduğundan hastalar tarafından tercih edilebiliyor. Ev tipi uygulamaları kullanılan markaya ve içeriğe göre farklılık gösteriyor. Ancak hastalar bu uygulamaları genellikle yarım bıraktıkları için tam sonuç alamıyorlar. Aynı zamanda ev tipi beyazlatmada hastalarımızın diş etlerine zarar verme olasılığı yüksek olduğundan, diş beyazlatma uygulamasının muayenehane ortamında yaptırılmasını öneriyoruz.


Paylaş:

Randevu Alın!