Services

subheader subheader subheader
Cerrahi Cerrahi

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi bölümümüzde, ağız içerisindeki tüm yumuşak dokuların (dil, yanak, dudak, tükürük bezleri vb.) dişlerin, çenelerin ve çene ekleminin her türlü rahatsızlığının ve hastalığının teşhisi ve cerrahi tedavileri gerçekleştirilir. Yapılacak işlemin tipine ve hastanın durumuna göre yapılması planlanan cerrahi işlemler lokal anestezi, bilinçli sedasyon veya genel anestezi altında yapılmaktadır.

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi; ağız, çene ve yüz bölgelerindeki yumuşak ve sert dokuların konjenital (doğumsal) ve kazanılmış (edinsel) hastalıkları ile enfeksizyöz, travmatik ve her türlü patolojik nedenlerin yol açtığı estetik, fonksiyonel ve fonetik sorunların medikal ve cerrahi tedavisini gerçekleştiren tıbbi bir uğraş alanıdır.

Dental fobi, bulantı refleksi ve çocuk hastalar ile fiziksel ve zihinsel engellerden dolayı lokal anestezi altında tedavi edilemeyen hastalara genel anestezi ya da sedasyon altında müdahale gerekebilmektedir. Bu tür uygulamalar polikliniğimizde gerçekleştirilebilmektedir.

Ağız ve çene cerrahisinin faaliyet alanlarından bazıları şunlardır;

1. Diş çekimi (normal ve gömülü diş gibi)
2. Tam çıkmamış dişlerin üzerilerinin açılması veya gerektiğinde çekimi
3. Diş köklerinde oluşan sorunların tedavisi (iltihap ve kist gibi)
4. Ağız içindeki tüm bölümlerde (yanak, dil ve damak gibi) oluşan kist problemlerinin tedavisi
5. Çene ve eklem kemiklerinin düzeltilmesi, bu bölgelerdeki kırıkların düzeltilmesi
6. İmplant öncesi yapılması gereken uygulamalar
7. İleri derecede iltihap tedavisi
8. Diş eti ve kemiklerin proteze uygun hale getirilmesi (kanal tedavisi gibi)
9. Sert ve yumuşak dokularda oluşan tümör ve kist tedavileri
10. Gülüş estetiği için ağzın hazırlanması (yirmilik diş çekimleri dahil)
11. Eksik dişlerin olduğu yerlere implant uygulamaları
12. Dil yapışıklığı için cerrahi uygulamalar
13. Tükürük bezi tümör ve taşlarının temizlenmesi
14. Yanak içinde oluşan anormal dokuların, cerrahi operasyonla çıkarılması
15. İmplant tedavisi

Estetiklik ve tutuculuk açısından son derece kullanışlı olan protez, maliyet bakımından diğer protezlere göre biraz daha pahalıdır. Ancak diş problemi yaşayanlar için de ideal bir seçim olduğunu belirtmek gerekiyor.

Cerrahi Diş Çekimleri Nasıl Yapılır?

Cerrahi diş çekimleri, ağız içinde tamamen görülmeyen ve sorunlu gömülü diş çekimlerinde uygulanan tekniklere verilen genel isimdir. Bu çekimler de dişin üzerinde kemik bile bulunabilmekte ve dişler bu nedenlerden dolayı çok derinlerde oluşmaktadır. Tamamen dışarıya çıkamayan bu dişler de iltihap ve çürüme gibi birçok sorun ortaya çıkmakta bununla birlikte ağrı ve sızılar hissedilmektedir. Çiğneme kalitesini ve ağız sağlığını da olumsuz bir şekilde etkileyen bu dişlerin cerrahi operasyonla çekilmesi gerekmektedir. Ağızda bulunan yirmilik dişlerde de aynı cerrahi yöntemlerle çekilmektedir. Üçüncü azı dişini oluşturan bu dişler, genellikle yer darlığı nedeni ile tam çıkamamakta ve gömülü olarak kalmaktadır. Bu dişlerin cerrahi çekimlerinde öncelikle sorunlu dişlere ulaşmak gerekmektedir. Lokal anestezi ile yapılan bu işlemde, dişin üzerindeki engeller kaldırılarak dişe ulaşılmakta ve diş ile onu tutan dokular ayrıldıktan sonra çekim gerçekleşmektedir. Bazen bu dişler kırılmadan dolayı parçalar halinde bulunur, diş hekimleri bu durumda her parçayı ayrı ayrı çıkarmak zorunda da kalabilirler.

Paylaş:
Randevu Alın!